mr. H.J.J.M. (Hein) van der Bruggen

Hein van der Bruggen studeerde burgerlijk en notarieel recht aan de Universiteit Leiden en rondde die studies af in 1972 en 1973. Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest als kandidaat-notaris in het westen van Nederland werd hij aanvang 1975 in Roermond beëdigd als advocaat en trad hij toe tot Van der Bruggen Advocaten, het kantoor van zijn vader. Toen zijn vader in 1983 overleed, zette hij het kantoor voort. In 1984 fuseerde zijn kantoor met dat van René van Boven. Zo ontstond Van Boven & Van der Bruggen Advocaten.
 
Hein was voorzitter of bestuurslid van een aantal lokale en provinciale historische instellingen. Geschiedenis is één van zijn passies. Als redactievoorzitter verzorgt hij de jaarlijkse uitgave van Spiegel van Roermond, een historisch jaarboek voor Roermond. Hij is regelmatig betrokken bij het schrijven en de voorbereiding van historische uitgaven naast zijn eigen publicaties. Voor zijn werk ten behoeve van geschiedschrijving en cultuurbehoud ontving hij in 2008 de Zilveren Anjer van het Prins Bernhard Cultuurfonds en werd hij in 2013 benoemd tot ereburger van Roermond.
 
Op 28 oktober 2021 promoveerde Hein aan de Universiteit Leiden op zijn proefschrift ‘Aspecten van Joods leven in Roermond en Midden-Limburg 1275-2018’.

Werkgebieden: 
Vermogensrecht, ondernemingsrecht, insolventierecht, bouwrecht, arbitrages, huurrecht bedrijfsruimte, arbeidsrecht
Vreemde talen: 
Engels, Duits, Frans
Telefoonnummer: 
0475-39 02 51
E-mail adres: